BSO Tinteltuin

TintelTuin

TintelTuin is een bijzonder netwerk van meer dan 70 kinderdagverblijven en buitenschoolse opvang locaties. Ook bieden wij peuteropvang in verschillende vormen: in kinderdagverblijfgroepen, in voorschoolgroepen en in peuterspelen groepen. Met meer dan 35 jaar ervaring is TintelTuin een begrip op het gebied van kwalitatief hoogstaande kinderopvang. TintelTuin biedt een veilige plek waar kinderen volop uitdagingen vinden en alle mogelijkheden krijgen om te groeien. Wij doen er alles aan om onze dienstverlening op het hoogste niveau te houden. Het versterken van onze pedagogische kwaliteit is hierbij erg belangrijk. De kinderen zijn altijd onze hoogste prioriteit en onze medewerkers zijn de belangrijkste schakel in ons succes.

De Stap
Buitenschoolse opvang De Stap is gevestigd in openbare basisschool De Stap in Landsmeer. Er werken drie medewerkers op twee groepen. Wij maken gebruik van het schoolplein van de school. Daarnaast komen de kinderen regelmatig in het parkje bij de volière van Havezathe en in Recreatiegebied 't Twiske dat op loopafstand van onze locatie ligt. Wij maken gebruik van een klaslokaal, de aula en het speellokaal. Er zijn verschillende speelhoeken gecreëerd zoals een poppenhoek, bouwhoek en een computerhoek. Hier kinderen kunnen ontspannen en spelen. Daarnaast hebben wij een podium waar wij toneel en dans uitvoeringen op geven.

Activiteiten
Dagelijks bieden wij uitdagende activiteiten aan, waar de kinderen aan kunnen deelnemen. De kinderen worden nauw betrokken bij het bedenken en voorbereiden van de activiteiten. In onze buitenruimte op het schoolplein kunnen de kinderen naar hartenlust spelen, klimmen en voetballen. Recreatiegebied 't Twiske is heeft ons veel te bieden, zoals sport- en spel mogelijkheden en het ontdekken van de natuur. In de vakanties gaan de kinderen bij mooi weer regelmatig naar speelplekken met een goed gevulde picknickmand. Met een aantal sportverenigingen zijn wij een samenwerkingsverband aangegaan. Dat betekent dat er clinics voor de BSO worden gegeven in het sportpark.

Samenwerking met de basisschool
In het kader van de brede school worden activiteiten georganiseerd op het gebied van kunst, cultuur en sport, zoals bijvoorbeeld muziekles, diverse sporten en workshops. De activiteiten kunnen op verschillende locaties worden aangeboden. Deze BSO is tijdens de schoolvakanties gesloten. Wanneer u vakantieopvang voor uw kind wenst, dan verwijzen wij u op maandag, dinsdag en donderdag naar BSO De Wagemaker. Dit is de dichtstbijzijnde locatie die geopend is tijdens vakanties. Op woensdag en vrijdag is de dichtstbijzijnde locatie BSO NoordRijk in Amsterdam-Noord.

Pedagogisch beleid en pedagogische werkwijze
TintelTuin hanteert een algemeen pedagogisch beleid. U kunt deze lezen op de website van TintelTuin, www.tinteltuin.nl. In de pedagogische werkwijze wordt voor een aantal onderdelen specifiek voor deze locatie een nadere invulling gegeven. Deze kunt u inzien op de website bij locatie de Stap

Ouder aan het woord

"...."